Článek
Postup
01.
Do robotu dejte máslo a přidejte k němu moučkový cukr, žloutky a citronovou kůru. Vše vyšlehejte do světlé pěny. Pak přidejte i mouku s kypřicím práškem. Nechte znovu promíchat a jakmile se vše spojí, přidejte zakysanou smetanu. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Přidejte ho ke směsi a opatrně zapracujte.
02.
Těsto nalijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Uhlaďte stěrkou, aby se dostalo do všech okrajů.
03.
Nakonec obalte třešně v kukuřičném škrobu. Škrob zajistí, aby všechny třešně během pečení neklesly ke dnu, ale byly naopak pěkně rozvrstvené po celé výšce bublaniny. Půlku takto obalených třešní nasypte na těsto a prsty je lehce přimáčkněte. Druhou půlku nasypte na povrch a už nezamačkávejte. Pečte přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 175 stupňů.
04.
Že je hotovo, poznáte, když do bublaniny zapíchnete špejli, na kterou těsto nelepí.
Patří třešňová bublanina i k vašemu létu?