Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 °C. Třešně omyjte a nechte odkapat. Pak je zbavte stopek, vypeckujte a dejte do zapékací misky – měly by být maximálně ve dvou vrstvách. V misce smíchejte šťávu a kůru z pomeranče, med, nasekané lístky tymiánu a škrob a pořádně promíchejte. Směsí zalijte třešně, promíchejte a vložte do trouby. Pečte asi 35 minut doměkka.
TŘEŠŇOVÁ SEZONA PŘIŠLA LETOS DŘÍV, TAK SI JI UŽIJTE DOSYTA
02.
Z plátu křehkého těsta (recept na něj najdete třeba zde) vykrájejte sušenky. Tvar můžete zvolit jakýkoliv – dáte-li si práci s vykrajováním šestiúhelníků, můžete pak ze sušenek jako ozdobu sestavit včelí plástev. Sušenky položte na pečicí papír, a když se dopečou třešně, vložte je do trouby. Pečte asi 10 minut dozlatova. Ještě horké třešně podávejte se sušenkami a vanilkovou zmrzlinou.
Jaký třešňový dezert je oblíbený u vás doma?