Hlavní obsah
4,2
(11)
Foto: Proženy.cz

Foto: Proženy.cz

Také vám smažená ryba a bramborový salát evokují Vánoce? A co takhle si na ně v přicházejícím jaru zavzpomínat a udělat si k večeři řízky z tresky?

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Salát
  • 600 g brambor
  • 1 lžička soli
  • 3 ks mrkve
  • 1 kousek celeru
  • 3 ks kořenové petržele
  • 2 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 4 ks kyselých okurek
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce bílého jogurtu
Ryba
  • 600 g tresky
  • 3 ks vejce
  • 100 ml mléka
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 dl oleje
  • 1 lžička soli
K podávání
  • 1 ks citronu
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Mrkev, celer a petržel nakrájejte na kostičky a uvařte v osolené vodě, vejce uvařte natvrdo a vše nechte vychladnout. Do mísy vložte najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené kyselé okurky, uvařenou zeleninu, sůl, pepř, citronovou šťávu, sterilovaný hrášek a promíchejte s jogurtem a majonézou. Nakonec zlehka vmíchejte na kostičky nakrájené brambory a vejce. Připravený salát dejte do lednice odpočinout.

02.

Tresku osolte a nakrájejte na kousky. Vejce rozklepněte do mísy, přidejte špetku soli, mléko a rozšlehejte metlou. Na kousky nakrájenou tresku obalte v trojobalu, v pořadí mouka, vejce, strouhanka. Smažte ve středně rozehřátém oleji dozlatova. Podávejte se salátem a plátky citronu.

Tip: Podle chuti můžete do strouhanky přidat i nějaké bylinky, citronovou kůru nebo jiné koření.

Dáváte si rybí řízky s bramborovým salátem i během roku?

Načítám