Článek
Postup
01.
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Mrkev, celer a petržel nakrájejte na kostičky a uvařte v osolené vodě, vejce uvařte natvrdo a vše nechte vychladnout. Do mísy vložte najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené kyselé okurky, uvařenou zeleninu, sůl, pepř, citronovou šťávu, sterilovaný hrášek a promíchejte s jogurtem a majonézou. Nakonec zlehka vmíchejte na kostičky nakrájené brambory a vejce. Připravený salát dejte do lednice odpočinout.
POŘÁDNÉ RYBÍ POCHUTNÁNÍ
02.
Tresku osolte a nakrájejte na kousky. Vejce rozklepněte do mísy, přidejte špetku soli, mléko a rozšlehejte metlou. Na kousky nakrájenou tresku obalte v trojobalu, v pořadí mouka, vejce, strouhanka. Smažte ve středně rozehřátém oleji dozlatova. Podávejte se salátem a plátky citronu.
Tip: Podle chuti můžete do strouhanky přidat i nějaké bylinky, citronovou kůru nebo jiné koření.
Dáváte si rybí řízky s bramborovým salátem i během roku?