Článek
Postup
01.
Maso a vnitřnosti (například jazyk nebo srdce) uvařte tak, aby nebyly příliš měkké. Kůže vařte zvlášť v osolené vodě (asi 1,5 l) s oloupanou celou cibulí, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem.
02.
Uvařené maso a droby nakrájejte na úhledné kousky, zalijte procezeným vývarem z kůží, které jemně umelte a přidejte do směsi.
03.
Směs okořeňte utřeným česnekem a majoránkou, osolte a plňte buď do čistých vepřových žaludků nebo do obalů na tlačenku. Podle chuti můžete do tlačenek přidat také mletou syrovou cibuli. Někdo přidává i pár lžic octa.
04.
Naplněné tlačenky vařte pomalým varem 1,5–2 hodiny. Při vaření je občas zamíchejte, dávejte pozor, aby se zejména tlačenky v přírodním vepřovém žaludku nepřichytily ke dnu hrnce.
05.
Uvařené je opláchněte ve studené vodě a zatížené nechte v chladné místnosti odležet. Během chladnutí je několikrát obraťte, aby se tuk neusadil pouze na jedné straně výrobku.
NA PODOBNÉ TÉMA
Tak co? Vyzkoušíte to také?