Článek
Postup
01.
Na oleji nebo sádle zpěňte cibuli a klobásu či uzenou slaninu, přidejte několik kuliček jalovce, čerstvě mletý pepř, bobkový list, sůl, pokrájené brambory a ještě chvíli restujte.
02.
Do hrnce přidejte kysané zelí i s částí nálevu (pokud je moc kyselý, tak ho raději sceďte a nechte až na závěrečné ochucení), doplňte asi litrem vroucí vody a na mírném ohni povařte, až brambory změknou.
03.
Zdá-li se vám polévka moc řídká, do sklenky nalijte asi půl deci studeného mléka a v něm rozšlehejte dvě lžičky hladké mouky (tzv. zátřepka), vlijte do polévky a ještě chvíli povařte, než zhoustne. Nakonec v polévce dobře rozmíchejte kysanou smetanu, dochuťte cukrem a případně ještě trochou nálevu ze zelí.
Zajímají vás další recepty od Květy Fialové? Vyzkoušejte i kuře na sójové omáčce, medu a chilli.