Článek
Frankfurtská polévka, známá také jako Frankfurter Suppe, je tradiční německá polévka. Je oblíbená především pro svou jednoduchost, vydatnost a chutnou kombinaci ingrediencí. I když recepty se mohou mírně lišit (známe to, každá rodina má svůj), nesmí v ní nikdy chybět párečky!
Postup
01.
Jednu velkou nebo dvě střední najemno pokrájené cibule nechte pomalu změknout na sádle. Přidejte kolečka kvalitních párků a ještě chvíli opékejte.
02.
Zasypejte moukou a asi minutu restujte. Poté přidejte nasekaný česnek a sladkou papriku (podle chuti můžete dát i špetku pálivé nebo chilli).
03.
Poté ihned přidejte vývar (buď z kostky, nebo si udělejte poctivý domácí) a na kostky pokrájené brambory. Vařte 15 až 20 minut, až brambory změknou.
04.
Vmíchejte smetanu, podle chuti dolaďte solí a čerstvě mletým pepřem a nakonec přidejte majoránku.
Co dál? Jestli máte chuť na českou klasiku, připravte si babiččiny bramboráky nebo ten nejlepší guláš z kližky.