Hlavní obsah
3,0
(504)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Frankfurtskou polévku má většina z nás spojenou spíš s jídelnami a horskými boudami, ale řekněme si upřímně, není to vždy milá záminka ke konzumaci párečků? Uvařte si tuhle poctivou domácí polévku vonící po majoránce a přeneste se v čase i místě. Uvidíte, že si pochutnáte.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 4 ks párku
  • 4 ks brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 100 ml smetany
  • 1 lžička majoránky
  • 3 g soli a pepře
Článek

Frankfurtská polévka, známá také jako Frankfurter Suppe, je tradiční německá polévka. Je oblíbená především pro svou jednoduchost, vydatnost a chutnou kombinaci ingrediencí. I když recepty se mohou mírně lišit (známe to, každá rodina má svůj), nesmí v ní nikdy chybět párečky!

Postup

01.

Jednu velkou nebo dvě střední najemno pokrájené cibule nechte pomalu změknout na sádle. Přidejte kolečka kvalitních párků a ještě chvíli opékejte.

02.

Zasypejte moukou a asi minutu restujte. Poté přidejte nasekaný česnek a sladkou papriku (podle chuti můžete dát i špetku pálivé nebo chilli).

03.

Poté ihned přidejte vývar (buď z kostky, nebo si udělejte poctivý domácí) a na kostky pokrájené brambory. Vařte 15 až 20 minut, až brambory změknou.

04.

Vmíchejte smetanu, podle chuti dolaďte solí a čerstvě mletým pepřem a nakonec přidejte majoránku.

Co dál? Jestli máte chuť na českou klasiku, připravte si babiččiny bramboráky nebo ten nejlepší guláš z kližky.

Načítám