Hlavní obsah
2,9
(15)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Dnes na vás čeká tradiční balkánský džuveč neboli jídlo z masa, zeleniny a rýže. Že jste ho ještě neochutnali? Tak neváhejte a začněte s jeho přípravou třeba už dnes!

20 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g vepřové kýty
  • 100 g rýže
  • 1 ks lilku
  • 1 ks cukety
  • 3 ks rajčat
  • 1 ks paprik
  • 1 ks cibule
  • 200 g bílého zelí
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Nejdřív všechnu zeleninu i maso nakrájejte na zhruba stejně velké kostky. Zeleninu smíchejte v misce, osolte a opepřete.

02.

Poté vymažte zapékací misku olivovým olejem a začněte vrstvit – nejdříve půlku zeleninové směsi, poté maso, rýži a zbytek zeleniny. Vše zalijte hovězím vývarem a dejte péct na 2 hodiny na 180 °C. Pokud nemáte chuť na kostky vepřového, můžete použít i maso mleté.

Pokud máte balkánskou kuchyni v oblibě, určitě vám zachutná naše letní menu.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie7 331,7 kJ
Bílkoviny123,82 g
Tuky69,94 g
Sacharidy155,63 g
Sůl11,25 g
SAFA22,39 g
Vláknina30,48 g
Cukry41,3 g
Související témata:

Načítám