Článek
Postup
01.
Ve větším hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
02.
Když cibule zesklovatí, přidejte rajčatovou passatu, oregano, zalijte kuřecím vývarem a vsypte bílé fazole a nastrouhaný parmazán.
03.
Polévku přiveďte k varu a nakonec do ní nalijte smetanu a tortellini a znovu provařte (pokud máte těstoviny čerstvé, stačí jen dvě minuty, když sušené, vařte je do změknutí asi 10 minut).
04.
Na závěr dejte do ještě horké polévky spařit čerstvý baby špenát. Opepřete a dosolte dle chuti.
Tip: Pokud máte obrané kuřecí maso z vývaru, můžete ho do polévky přidat, bude ještě vydatnější.
V italském duchu ještě klidně zůstaňte a zahřejte se klasickou minestrone nebo si upečte cantuccini: italské mandlové sušenky.