Článek
Postup
01.
Nejprve si dejte namočit bílé fazole, ideálně přes noc do misky s vodou. Druhý den je slijte a propláchněte pod tekoucí vodou.
02.
Ve větším hrnci orestujte nasekaný pórek na olivovém oleji. Až začne měknout, přidejte na kostičky nakrájenou pancettu (italský druh slaniny) a společně restujte asi 3 minuty.
03.
Obsah hrnce zalijte vývarem, přidejte fazole, sůl a pepř a vařte asi 50 minut, dokud fazole nezměknou. Během této doby se vývar ideálně dochutí pancettou a získá příjemně uzenou chuť. Je-li třeba, přilijte trochu vývaru či vody.
04.
Během vaření polévky si umyjte listy kadeřávku a vykrojte s nich tužší řapíky. Listy pak nakrájejte a přidejte do polévky. Společně vše vařte ještě asi 10 minut. Polévku můžete servírovat s hoblinkami parmazánu.
Víte, jaká originální jídla lze uvařit z luštěnin? A za pár korun!