Článek
Postup
01.
Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.
02.
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, osolte a z obou stran orestujte v pánvi na rozehřátém oleji. Maso rozmixujte a dejte do mísy, kde je promíchejte se zakysanou smetanou a petrželkou a dle chuti ještě přisolte a opepřete.
03.
Těsto rozválejte a vykrajovátkem tvořte kolečka nebo čtverce. Lžičkou naneste náplň. Okraje potřete rozšlehaným vejcem a spojte k sobě jako prstýnek. Tortellini dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové.
04.
Na omáčku dejte do hrnce smetanu, kterou přiveďte k mírnému varu. Vmíchejte rozdrolenou gorgonzolu a nechte ji rozpustit. Tortellini podávejte s omáčkou z gorgonzoly, čerstvě mletým černým pepřem a praženými mandlemi.