Článek
Postup
01.
Chřestu odkrojte dřevnaté konce, podélně jej rozkrojte a nakrájejte na asi 3 cm dlouhé kousky. Rajčátka rozpulte. Cuketu na mandolíně nastrouhejte na tenké podélné plátky. Papriku očistěte a nakrájejte na kousky velikosti většího sousta. Všechnu zeleninu postupně z obou stran (rajčatům stačí na straně řezu) opečte na troše olivového oleje na pánvi. Máte-li po ruce gril, zeleninu nejdříve potřete olejem a pak ji krátce ogrilujte na hliníkovém tácku.
MILUJEME POMAZÁNKY I TOPINKY
02.
Pečivo prokrojte a opečte v topinkovači, případně rovněž na grilu. Potřete ajvarem (recept na tuto vynikající pomazánku najdete o kousek výše v odkazu) a navrch poklaďte opečenou zeleninou a posypte čerstvými bylinkami. Podle chuti můžete ještě lehce posypat mořskou solí, ale není to potřeba.
Která zelenina nesmí chybět na topinkách u vás doma?