Článek
Postup
01.
Jak na pošírovaná kuřecí prsa? Do rendlíku, do kterého se vám kuřecí prsa tak akorát vejdou, dejte vodu, přidejte ostatní ingredience a přiveďte k varu. Pak stáhněte plamen, do vody vložte kuřecí prsa tak, aby byla zcela pokrytá tekutinou, přiklopte pokličkou a těsně pod bodem varu táhněte asi 10 až 12 minut (vyšší kousky prsou i 15 minut). Poté vypněte a nechte pod pokličkou v horké tekutině alespoň 15 až 20 minut dojít.
02.
Zatímco se kuře pošíruje, rozložte plátky slaniny na plech na pečicí papír a v troubě pod grilem je upečte dokřupava – potrvá to asi 10 minut. V misce promíchejte majonézu s ostatními surovinami. Omyjte a osušte zeleninu – salát rozeberte na jednotlivé lístky, rajčata a okurku nakrájejte na kolečka.
03.
V toustovači opečte plátky chleba a sestavte toasty: spodní krajíček potřete ochucenou majonézou, obložte listy salátu a zeleninou, na prostřední plátek znovu naneste majonézu, přidejte salát, pošírované kuře a plátky křupavé slaniny a přiklopte posledním krajícem chleba.
S pečivem se dají dělat kouzla. Zkuste panini s paprikou a ricottou, sýrové sendviče s trhaným vepřovým masem nebo indický sýrový toust kejriwal. Anebo zkusíte klasické vaječné smaženky?