Hlavní obsah
4,2
(20)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Spíše než recept vám dnes nabízíme tip či nápad na bleskovou letní večeři. Ostružiny se musejí po sběru rychle zpracovat, tak zatímco vy budete připravovat marmelády a sirupy na zimu, nechte děti, ať si s tímhle rychlým toastem poradí samy. Uvidíte, jak jim bude chutnat!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 8 plátků světlého toastového chleba
  • 2 ks jablek
  • 1 hrst ostružin
  • 80 g másla
  • 1 špetka skořice
  • 1 lžíce hnědého cukru
Článek

Postup

01.

Opláchněte ostružiny a nechte je pořádně okapat. V malé misce promíchejte změklé máslo se skořicí a cukrem. Máte-li ovoce vyzrálé a sladké, cukr použít nemusíte.

02.

Nechte předehřát toaster. Větší částí skořicového másla potřete čtyři plátky toastového chleba.

03.

Omyjte jablka, rozčtvrťte je a odstraňte jádřince. Čtvrtky jablek nakrájejte na tenčí plátky a rozdělte na namazané toasty. Přidejte pár ostružin a přiklopte zbývajícími krajíčky chleba. Zbytkem másla potřete vrchní stranu toastů.

04.

Opékejte asi tři minuty, až se toasty spojí a získají zlatohnědou barvu.

Tip: Když k horkým toastům přidáte kopeček dobré vanilkové zmrzliny a ozdobíte je snítkou máty, můžete je bez rozpaků servírovat jako dezert.

Jestli si hodláte toasty pořádně užít, případně ohromit hosty, upečte si domácí toastový chléb.

Načítám