Článek
Postup
01.
Opláchněte ostružiny a nechte je pořádně okapat. V malé misce promíchejte změklé máslo se skořicí a cukrem. Máte-li ovoce vyzrálé a sladké, cukr použít nemusíte.
02.
Nechte předehřát toaster. Větší částí skořicového másla potřete čtyři plátky toastového chleba.
03.
Omyjte jablka, rozčtvrťte je a odstraňte jádřince. Čtvrtky jablek nakrájejte na tenčí plátky a rozdělte na namazané toasty. Přidejte pár ostružin a přiklopte zbývajícími krajíčky chleba. Zbytkem másla potřete vrchní stranu toastů.
04.
Opékejte asi tři minuty, až se toasty spojí a získají zlatohnědou barvu.
Tip: Když k horkým toastům přidáte kopeček dobré vanilkové zmrzliny a ozdobíte je snítkou máty, můžete je bez rozpaků servírovat jako dezert.
Jestli si hodláte toasty pořádně užít, případně ohromit hosty, upečte si domácí toastový chléb.