Článek
Když se na to podíváte drobnohledem, tak na takové křenové omáčce opravdu nemusí být nic extra nezdravého. Pořiďte si kvalitní uzené maso naložené do soli a uzené studeným kouřem, pro křen si dojděte na trh nebo na zahradu, a že knedlíky nemohou být zdravé nikdy? Použijte při jejich přípravě špaldovou mouku, nesnězte jich šest a uvidíte, že ani tenhle dietní hřích nebude tak hrozný.
Křenová omáčka s uzeným masem
Na 4 porce potřebujete: 1 cibuli, asi 25 g másla, menší jablko, 100 g čerstvého křenu, 250 ml smetany ke šlehání, 150 ml plnotučného mléka, sůl, 700 g kvalitního uzeného masa, houskový knedlík k podávání
Postup: Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte na másle, ale nesmí začít tmavnout. Mezitím očistěte a nahrubo nastrouhejte jablko. Přidejte k cibuli a nechte podusit. Vložte čerstvě nastrouhaný křen a podlijte smetanou. Nechte zhoustnout a vlijte mléko. Odstavte z plotny, rozmixujte dohladka a podle potřeby ještě trochu nařeďte mlékem. Dochuťte solí. Podávejte s uzeným masem a houskovým knedlíkem, na podívání bude omáčka lépe vypadat, když ji ozdobíte trochou pažitky.
OMÁČEK NENÍ NIKDY DOST
Jak děláte křenovou omáčku vy?