Článek
Postup
01.
Čerstvé artyčoky pořídíte ve specializovaných obchodech se zeleninou, 1 kus (tedy na 1 porci) vás přijde přibližně na 50 korun. Zajímavé je, že z velké růžice odkrajujete opravdu velkou část, dokud vám nezbude jen lahodné srdíčko. Okrájejte artyčok a nechte ho 10 minut vařit v citronové vodě. Řepy nechte ve slupce a vařte je 30–40 minut doměkka ve vodě s octem, cukrem a solí. Poté je nechte vychladnout.
02.
Ostatní zeleninu, tedy papriku, lilek, rajčátka a cuketu, nakrájejte na opravdu malé kostičky a na kapce olivového oleje je krátce opečte.
03.
Zeleninou pak naplňte nachystané „kalíšky“ z artyčoků a dejte je společně s lososem, pokapaným citronovou šťávou, na 10 minut na gril (nebo do trouby při 200 stupních Celsia).
04.
Teď zbývá už jen řepy proměnit v carpaccio – nakrájejte je na velmi tenké plátky, přidejte k nim rukolu, zakapejte olivovým olejem a podávejte spolu s lososem se snítkou kopru a plněnými artyčoky. Dobrou chuť!