Článek
Oblíbená pomazánka Obatzda pochází z Bavorska a první zmínky se o ní objevily někdy před 100 lety. Poprvé se servírovala v pivnici Weihenstephan a ihned sklidila velký úspěch. Daří se jí dodnes, v bavorských pivnicích se k ní podávají preclíky i slané tyčinky, nakrájená cibule i ředkvičky.
Pivní pomazánka se sýrem
Pro 4 osoby budete potřebovat: 250 g camembertu, 1 cibuli, 1 velkou lžíci změklého másla, špetku drceného kmínu, 1 lžičku sladké mleté papriky, sůl, pepř, 3 lžíce kvasnicového piva
Postup: Sýr nakrájejte na kousky a spolu s máslem ho důkladně rozmačkejte vidličkou. Pak přidejte nadrobno nasekanou cibuli, sladkou mletou papriku, drcený kmín a kvasnicové pivo. Promíchejte, aby vznikla hladká pomazánka a nakonec ji osolte a opepřete podle chuti.
Tip: Výraznější chuť pomazánky získáte přidáním zrajícího sýra, například romaduru a skvěle bude chutnat na topinkách.
Pomazánky jsou rychlé, vděčné a úžasně chutnají. Zkuste si připravit tři varianty s vůní bylinek nebo pikantní ořechovou pomazánku!
Máte rádi pomazánky? Jaká je vaše nejoblíbenější?