Hlavní obsah
3,0
(194)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Okurkový salát může být jak oblíbenou přílohou, tak lehkým hlavním chodem v letních dnech. Ten dnešní je ale tak trochu exotický a pikantní. Koriandr, chilli a limetka v něm rozhodně nesmí chybět.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks salátové okurky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1,5 lžíce sójové omáčky
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1/2 ks limetky
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte zálivku. Smíchejte olivový olej, šťávu a kůru z poloviny limetky, nastrouhaný zázvor a sojovou omáčku.

02.

Salátovou okurku důkladně omyjte a i se slupkou (nebo bez, jak jste zvyklí) ji pomocí škrabky na brambory nakrájejte na tenké plátky.

03.

Takto připravenou okurku zalijte zálivkou, přidejte lístky koriandru, nasekanou chilli papričku a sezamová semínka. Vše společně zamíchejte.

Foto: Svatava Vašková

Lehké letní jídlo, které osvěžíFoto: Svatava Vašková

Jestli vaření nechcete věnovat moc práce ani času, mohl by se vám hodit recept z jednoho hrnce na kuře jambalaya s přílohou.

Související témata:

Načítám