Hlavní obsah
3,5
(28)
Foto: Nataliya Arzamasova, Shutterstock.com

Foto: Nataliya Arzamasova, Shutterstock.com

Milujete thajskou kuchyni? Pak musíte vyzkoušet náš senzační salát s rýží a mangem. Hodí se i pro vegetariány a dietářky.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 175 g rýže
  • 450 g bílého zelí
  • 2 ks manga
  • 1 ks žluté papriky
  • 4 stonky jarní cibulky
  • 1/2 svazku čerstvého koriandru
  • 4 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžíce mořské soli
  • 1 špetka chilli
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 hrst kešu
Článek

Postup

01.

Propláchněte rýži a uvařte ji. Sceďte a nechejte vychladnout. Můžete použít rýži, která vám zbyla, nebo si ji připravit speciálně pro tento salát – pak k ní přidejte půl lžičky kurkumy. Podívejte se na video, kde najdete dva způsoby, jak uvařit perfektní rýži.

02.

Zelí (můžete použít i červené) nakrájejte na proužky dlouhé asi pět centimetrů, papriku (i tady zvolte barvu podle své chuti či možností) a mango na kostičky. Jarní cibulku pokrájejte na kolečka a koriandr nasekejte nadrobno. 

03.

Smíchejte olivový a sezamový olej, limetkovou šťávu, sůl, chilli a do směsi prolisujte česnek. Dresink vyšlehejte dohladka.  

04.

Rýži přidejte k nakrájené zelenině, vše promíchejte a přelijte dresinkem. Ozdobte několika kešú oříšky.

Máte rádi thajskou kuchyni? Dejte si thajské mleté maso, pálivou thajskou polévku anebo smažené nudle pad thai.

Načítám