Článek
Postup
01.
Propláchněte rýži a uvařte ji. Sceďte a nechejte vychladnout. Můžete použít rýži, která vám zbyla, nebo si ji připravit speciálně pro tento salát – pak k ní přidejte půl lžičky kurkumy. Podívejte se na video, kde najdete dva způsoby, jak uvařit perfektní rýži.
02.
Zelí (můžete použít i červené) nakrájejte na proužky dlouhé asi pět centimetrů, papriku (i tady zvolte barvu podle své chuti či možností) a mango na kostičky. Jarní cibulku pokrájejte na kolečka a koriandr nasekejte nadrobno.
03.
Smíchejte olivový a sezamový olej, limetkovou šťávu, sůl, chilli a do směsi prolisujte česnek. Dresink vyšlehejte dohladka.
04.
Rýži přidejte k nakrájené zelenině, vše promíchejte a přelijte dresinkem. Ozdobte několika kešú oříšky.
Máte rádi thajskou kuchyni? Dejte si thajské mleté maso, pálivou thajskou polévku anebo smažené nudle pad thai.