Článek
Postup
01.
Tip: Na přípravu tohoto nápoje se nejvíc hodí thajský černý čaj. Stejně chutný ale bude i z dostupnějšího indického assamu nebo cejlonského černého čaje. Rooibos dodá nálevu další vrstvu chuti a nádherně sytou červenou barvu.
S ČAJEM SE DAJÍ DĚLAT KOUZLA
02.
Nálev sceďte a nechte vychladnout. Džbánek nebo skleničky naplňte ledem a přelijte vychlazeným čajem. Nakonec pomalu vlijte kondenzované mléko a užijte si krásné obrazce, které se budou tvořit. Zamíchejte a podávejte, než se led rozpustí.
Tip: Zda použijete slazené, nebo neslazené kondenzované mléko, je na vás, samotný čaj je ale dostatečně sladký. Jestli toužíte po ještě exotičtější chuti, můžete místo mléka zkusit kokosovou smetanu. Jak vyrobit domácí kondenzované mléko?
Víte, že čaj můžete použít i jako přísadu při vaření? Čínská čajová vejce jsou krásná a voňavá, koláč z čaje Earl Grey vás překvapí a okouzlí vás italské mandlové sušenky s čajem matcha.