Článek
Postup
01.
Předvařte si rýžové nudle. Na 2 porce doporučujeme asi 250 g a vařit ve 2,5 litrech lehce osolené vody 3 až 4 minuty.
02.
Jednu ze dvou cibulí nakrájejte na malé kostičky a osmahněte na oleji do zlatova (smažte pomalu na mírnějším plamenu, aby byla křupavá). Smaženou cibuli pak dejte stranou.
03.
Mezitím, co se smaží cibule, nakrájejte další zeleninu – druhou cibuli, mrkev, zázvor, česnek a zelí na tenké plátky. Kuřecí prso nakrájejte na nudličky.
04.
Na pánev dejte olej a osmažte nejprve na nudličky nakrájené kuřecí prso. Následně přidejte vejce a krátce zarestujte spolu s masem. Dále přidejte zázvor, česnek, mrkev a cibuli. Až se orestuje i zelenina (trvá to asi 2 minuty), přidejte předvařené rýžové nudle.
05.
Následně směs dochuťte lžící palmového oleje, sójovou omáčkou, rybí omáčkou a arašídovým máslem. Thajské nudle podávejte s nasekanou čerstvou jarní cibulkou, arašídy a smaženou cibulkou.
Vyzkoušejte další asijská jídla, třeba thajské kari nebo oblíbené chow mein nudle.