Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájejte na tenké nudličky a odložte do misky. Stejně zpracujte zeleninu (můžete použít lilek, cuketu, mrkev, papriku, cukrový hrášek aj). Zázvor oloupejte lžičkou a nasekejte nadrobno. Z citronové trávy sloupněte vrchní tři až čtyři vrstvy, které jsou tužší, ty nevyhazujte. Zbylý měkký střed nakrájejte na kolečka, stejně tak chilli papričku.
02.
Hlubokou pánev pořádně rozehřejte. Přidejte dvě lžíce oleje, zázvor, kolečka citronové trávy, chilli papričku a kari pastu. Restujte alespoň 2 minutky, až se všechny suroviny spojí.
03.
Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud se nezatáhne. Poté přidejte kokosové mléko, 250 ml kuřecího vývaru (zbytek si ponechte, pokud by bylo třeba), rybí omáčku, třtinový cukr, všechny slupky z citronové trávy a šťávu z půlky limetky. Nechejte 3-5 minut povařit, aby bylo maso hotové.
04.
Přidejte všechnu zeleninu a jen krátce povařte, aby zůstala křupavá. Pokud všechna zelenina není ponořená, přidejte ještě trochu vývaru. Na poslední minutku přidejte skoro všechnu thajskou bazalku i koriandr (pár pěkných lístků si nechejte na ozdobení). Kari dochuťte třtinovým cukrem, limetkou nebo rybí omáčkou (rybí omáčka nahrazuje sůl).
Tip: Servírujte s jasmínovou rýží.
Pokud máte rádi asijskou kuchyni, zkuste také třeba rychlé asijské nudle s kuřecím masem, bůček pečený po asijsku. A nezapomeňte na zákusek, například v podobě fit krtkova dortu.