Článek
Postup
01.
Do hrnce dejte olej a nechte ho zahřát. Přidejte cibuli nakrájenou na jemno a nasekaný česnek. Po minutě opékání přidejte kuřecí maso nakrájené na kousky. Zprudka ho opečte tak, aby se zatáhlo. Nesmí se dusit nebo vařit!
02.
Poté přidejte žampiony nakrájené na plátky, opečte je společně se směsí a vše zalijte vývarem. Polévku přiveďte k varu, přidejte nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku a vařte 20–30 minut.
03.
Plamen pod polévkou stáhněte, přilijte kokosové mléko, zahřejte a podle chuti dolaďte solí a šťávou z limetky. Podávejte posypané koriandrem nebo petrželí.
Milujete thajskou kuchyni? Výborně, v tom případě si pochutnáte na thajském mangovém salátu s rýží a koriandrem.