Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Asi jen málokdo se v obchodě občas nezastaví před regálem plným plechovek s rybičkami a nepřemýšlí, k čemu to tak všechno asi může být. Pokud se vám to stává taky, máme pro vás tip na recept z „rybiček z plechu“.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g těstovin
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 ks cibule
  • 90 g sardinek v tomatě
  • 70 g uzených mušlí v oleji
  • 250 g sterilovaných rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 ks chilli papričky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

Jemně nasekanou cibuli nebo šalotku zpěňte na oleji a přidejte jemně nasekaný česnek. Sterilovaná rajčata nakrájejte na kousky a přidejte k zezlátlé cibulce. Vše chvíli restujte, pak přilijte zbytek rajčatové šťávy z plechovky a jemně nasekanou chilli papričku, osolte, opepřete, provařte a rozmixujte dohladka.

02.

Nakonec přidejte na kousky rozebrané a páteří zbavené sardinky a mušle (ty můžete a nemusíte pokrájet na poloviny), ještě jednou ohřejte a podávejte s těstovinami uvařenými podle návodu na obalu. Omáčka je skvělá posypaná strouhaným parmezánem.

Související témata:

Načítám