Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Delikátní těstoviny bohaté na suroviny, chutě a vůně jsou inspirované italskou kuchyní a potěší vaše srdce i žaludek.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 trochu soli
  • pepř
  • 200 g parmské šunky
  • 60 g pecorinu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Očištěný chřest dejte na stojato do vroucí vody a 3–5 minut vařte doměkka a krátce ho zchlaďte. 

02.

V pánvi na troše olivového oleje dokřupava orestujte plátky šunky a vyjměte je stranou. Do pánve přidejte lžíci oleje, rozpůlená cherry rajčátka, rajčatový protlak, osolte, orestujte a přilijte pár lžic vody, ve které jste vařili chřest. Za stálého míchání vařte asi 5 minut. 

03.

Pak přidejte slité těstoviny, vše promíchejte a nakonec lehce promíchejte s uvařeným nakrájeným chřestem a opečenou parmskou šunkou. Podávejte posypané sýrem Pecorino.

Načítám