Článek
Postup
01.
Dejte vařit osolenou vodu. Když začně vřít, vhoďte do ní těstoviny a vařte podle návodu na obale na skus. My jsme zvolili motýlky (farfalle), těm to trvalo asi osm minut.
02.
Mezitím si připravte „omáčku“. V pánvi rozehřejte máslo. Kapustičky podle potřeby očistěte a podle velikosti je nakrájejte na poloviny až čtvrtiny – jsou-li malé, použijte jich samozřejmě víc než uvedených dvanáct.
03.
Kapustičky nechte asi pět minut podusit na másle, dokud nejsou na skus.
04.
Lískové oříšky nasucho opražte na pánvi a pomněte je v dlaních, aby se oddělily přebytečné slupky. Pak je nasekejte nahrubo a přidejte ke kapustičkám.
05.
Ještě asi dvě minuty opékejte. Podle chuti lehce opepřete.
06.
Uvařené těstoviny slijte a promíchejte s kapustičkami a oříšky. Podávejte posypané strouhaným parmezánem.
Jaké rychlé těstoviny vedou u vás doma?