Hlavní obsah
3,1
(23)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Jestli máte rádi kapustičky tak jako my, tak se určitě pusťte do těchto těstovin. Než se uvaří, máte hotovo.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g těstovin
  • 1 lžička soli
  • 12 ks růžičkové kapusty
  • 75 g másla
  • 2 hrsti lískových oříšků
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 50 g parmazánu
Článek

Postup

01.

Dejte vařit osolenou vodu. Když začně vřít, vhoďte do ní těstoviny a vařte podle návodu na obale na skus. My jsme zvolili motýlky (farfalle), těm to trvalo asi osm minut.

02.

Mezitím si připravte „omáčku“. V pánvi rozehřejte máslo. Kapustičky podle potřeby očistěte a podle velikosti je nakrájejte na poloviny až čtvrtiny – jsou-li malé, použijte jich samozřejmě víc než uvedených dvanáct.  

03.

Kapustičky nechte asi pět minut podusit na másle, dokud nejsou na skus.

04.

Lískové oříšky nasucho opražte na pánvi a pomněte je v dlaních, aby se oddělily přebytečné slupky. Pak je nasekejte nahrubo a přidejte ke kapustičkám. 

05.

Ještě asi dvě minuty opékejte. Podle chuti lehce opepřete.

06.

Uvařené těstoviny slijte a promíchejte s kapustičkami a oříšky. Podávejte posypané strouhaným parmezánem.

Jaké rychlé těstoviny vedou u vás doma?

Načítám