Článek
Postup
01.
Parmezán a kešú ořechy rozsekejte v mixéru nadrobno – tedy ne zcela najemno. Je hezčí i chutnější, když v pestu zůstávají menší kousky, než když vznikne konzistence pasty. Směs přendejte do misky.
02.
V mixéru rozmixujte rukolu s rozmarýnem. Když je nasekaná na malé kousky, přilijte olej, přidejte špetku soli, parmezán s kešú ořechy a jen pár pulzy promíchejte. Pesto přendejte do skleničky a uchovejte v lednici. Během chvíle změní strukturu i barvu a bude krásně zelené.
03.
Těstoviny uvařte al dente. Sceďte a horké promíchejte se 3 lžícemi pesta.
04.
Těstoviny rozdělte na talíře, navrch rozprostřete natrhanou mozzarellu. Sušená rajčata nakrájejte najemno a posypejte jimi těstoviny. Nakonec lehce opepřete a servírujte.
Pestem dochutíte nejen těstoviny, ale například i grilované maso, ryby i zeleninu nebo bruschetty.