Článek
Postup
01.
Ve slané vodě uvařte v jednom hrnci těstoviny (dle návodu na obalu) a ve druhém řapíkatý celer, pokrájený na menší kusy. Celer vařte jen pár minut, aby nebyl úplně měkký, ale už z něj šla odstranit pevná vlákna.
02.
Do misky nastrouhejte tvrdý sýr, nadrobte plísňový, nakrájejte pažitku a petrželku, přidejte zakysanou smetanu a okořeňte solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Pak přidejte pokrájený, vláken zbavený, řapíkatý celer.
03.
Uvařené těstoviny slijte, a než trochu prochladnou, vymažte zapékací misku máslem a rozehřejte troubu asi na 150 stupňů Celsia. Směs ze sýrů, koření a smetany promíchejte s těstovinami a vše nasypte do zapékací mísy. Pečte při 150 stupních Celsia asi dvacet minut.
Těstoviny nemusíte jen zapékat, ale můžete je zkusit také naplnit.