Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Máte chuť na těstoviny? Dejte si osvědčenou klasiku v podobě mletého masa, přidejte kousek mozzarelly a úspěch máte zaručen.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 2 ks šalotky
  • 300 g hovězího mletého masa
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 5 g soli a pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 12 kuliček mini mozzarelly
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém zpěňte nadrobno nakrájenou šalotku, přidejte mleté maso, sterilovaná rajčata, rajčatový protlak, utřený česnek a citronovou šťávu, osolte, opepřete a 15 minut duste pod pokličkou doměkka.

02.

Potom do pánve přidejte těstoviny a bazalku a promíchejte. Podávejte hustě opepřené s rozpůlenými baby mozzarellami.

Načítám