Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Těstoviny s mletým masem a kapary jsou nejlepší z telecího masa, ale když je uděláte ze směsi hovězího a vepřového, nic nezkazíte.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 300 g mletého telecího masa
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 trochu soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst parmazánu
  • 80 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Mleté maso osolte, opepřete a v hrnci s trochou vody a másla doměkka poduste. 

02.

Přidejte citronovou šťávu, smetanu a kapary a nechte krátce provařit. Hotovou směs promíchejte s těstovinami. Podávejte posypané najemno nastrouhaným parmazánem.

Načítám