Hlavní obsah
4,0
(3)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Masové koule v rajčatové omáčce jsou oblíbené v různých částech světa i u nás. Zkuste je udělat s parmazánem a bazalkou, podle našeho receptu.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 2 plechovky sterilovaných rajčat
  • 160 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička cukru
  • 1 list bobkového listu
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce listové petržele
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 400 g tagliatelle
K podávání
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 snítka čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

V míse promíchejte mleté maso, strouhanku, rozšlehané vejce, polovinu nasekané petrželky, majoránku, lžíci parmazánu, utřený česnek a mletou papriku, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte asi 12 kuliček, které nechte odležet na chladném místě.

02.

Nyní si připravte omáčku. Na troše rozehřátého olivového oleje nechte zesklovatět oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte sterilovaná rajčata, rajčatový protlak, cukr a bobkový list, okořeňte sušenou bazalkou, osolte a vše společně 10 minut povařte. 

03.

Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody a mezitím na oleji opečte masové kuličky. Po opečení je prohřejte ještě v rajčatové omáčce. Uvařené špagety promíchejte s rajčatovou omáčkou, nasekanou petrželkou a masovými koulemi. Podávejte s parmazánem a ozdobte bazalkou.

Související témata:

Načítám