Článek
Postup
01.
V míse promíchejte mleté maso, strouhanku, rozšlehané vejce, polovinu nasekané petrželky, majoránku, lžíci parmazánu, utřený česnek a mletou papriku, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte asi 12 kuliček, které nechte odležet na chladném místě.
02.
Nyní si připravte omáčku. Na troše rozehřátého olivového oleje nechte zesklovatět oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte sterilovaná rajčata, rajčatový protlak, cukr a bobkový list, okořeňte sušenou bazalkou, osolte a vše společně 10 minut povařte.
03.
Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody a mezitím na oleji opečte masové kuličky. Po opečení je prohřejte ještě v rajčatové omáčce. Uvařené špagety promíchejte s rajčatovou omáčkou, nasekanou petrželkou a masovými koulemi. Podávejte s parmazánem a ozdobte bazalkou.