Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Dušený lilek s rajčaty je skvělým základem omáček do těstovin. Přidejte čerstvé bylinky, chřest a parmazán a máte exkluzivní vegetariánskou večeři.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 4 stonky zeleného chřestu
  • 2 ks jarní cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks lilku
  • 2 ks rajčat
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
K podávání
  • 2 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Chřest uvařte pár minut v osolené  vodě, zchlaďte a nakrájejte na kousky.  V pánvi na troše olivového oleje zpěňte nadrobno nakrájené jarní cibulky a plátky česneku. 

02.

Lilek a rajčata nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve. Osolte, opepřete, podlijeme vývarem a vařte do změknutí. Nakonec do směsi vmíchejte chřest, těstoviny, bylinky a podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Načítám