Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kromě pancetty můžete použít jakoukoliv uzenou slaninu. Nechte ji vždy trochu vypéct a pak, na tuku co pustila, orestujte kuřecí maso.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 4 ks kuřecích stehenních řízků
  • 100 g žampionů
  • 1 lžička soli
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 200 g pancetty
  • 1/2 ks pórku
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Uvařte ve vroucí osolené vodě těstoviny na skus. Mezitím do rozehřáté pánve dejte pancettu a po chvíli na kousky nakrájené maso a opečte ho dozlatova. Přidejte pórek nakrájený na kolečka a na plátky pokrájené žampiony, krátce orestujte a zalijte drůbežím vývarem nebo vodou. 

02.

Tekutinu nechte částečně zredukovat. Směs podle chuti osolte, opepřete, promícháme s uvařenámi a scezenými těstovinami a podávejte ozdobené kolečky čerstvého pórku.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie14 284 kJ
Bílkoviny228,3 g
Tuky123,93 g
Sacharidy336,5 g
Sůl21,51 g
SAFA33,97 g
Vláknina20,76 g
Cukry22,8 g

Načítám