Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Rajčatová omáčka s těstovinami je klasika. Zkuste do ní pro změnu přidat žampiony nebo i jiné houby podušené na červeném víně.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 2 ks červené cibule
  • 300 g čerstvých hub
  • 2 dl červeného vína
  • 1 lžička soli
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
  • 1 plátek másla
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Cibule oloupejte a nakrájejte na půlkolečka, houby očistěte a nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte máslo s olejem, na kterém zpěňte cibulku, přidejte houby a pět minut restujte. Podlijte červeným vínem, a nechte ho odpařit. Přidejte sterilovaná rajčata, osolte, opepřete a 15 minut duste pod pokličkou. 

02.

Mezitím si dejte vařit těstoviny do osolené vroucí vody a uvařte je na skus. Omáčku promíchejte s nasekanou bazalkou a scezenými těstovinami a podávejte.

Načítám