Hlavní obsah
4,5
(6)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Hořčice a špenát? A ještě k tomu na těstoviny? Proč ne? Zde je recept na výbornou hořčičnou omáčku se špenátem a pórkem. A k tomu si vyrobíme i vlastní domácí špaldové těstoviny.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těstoviny
  • 200 g hrubé špaldové celozrnné krupice
  • 1 ks vejce
  • 1 ks žloutků
  • 1 lžička soli
Omáčka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks pórku
  • 200 g baby špenátu
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Do misky dejte krupici, přidejte vejce, žloutek a těsto důkladně propracujte. Těsto tužší, ale to těsto na těstoviny bývá.

02.

Vyválejte ho na tenkou placku (cca půl milimetru, když pod něj položíte ruku, měla by prosvítat), a tu nakrájejte na centimetrové proužky. Čerstvé těstoviny už máte prakticky hotové. Pak už je stačí vařit jen asi 3 minuty v osolené vodě!

03.

Česnek nakrájejte na plátky a osmahněte na oleji. Přidejte pokrájený pórek, listy baby špenátu a míchejte asi 5 minut. Poté přidejte smetanu, hořčici a dochuťte solí a pepřem.

Související témata:

Načítám