Článek
Postup
01.
V litinovém hrnci rozehřejte máslo a na něm osmahněte nakrájené jarní cibulky. Až zesklovatí, přidejte česnek nasekaný na plátky, žampiony nakrájené na čtvrtky a kostičky cukety. Společně zprudka restujte asi dvě minuty.
02.
Teď do hrnce přidejte těstoviny (mašličky, vřetena apod.), čerstvě namletý pepř, sůl a vroucí vývar.
03.
Těstoviny v hrnci uspořádejte tak, aby byly pod hladinou, hrnec přiklopte a vařte asi osm minut.
04.
Po této době jsou těstoviny téměř uvařené. Do hrnce přidejte smetanu, strouhaný parmazán a hrášek. Vše zamíchejte a vařte odklopené další dvě minuty. Nakonec hotový pokrm ochutnejte a dle potřeby dosolte. Každou porci posypejte nasekanou čerstvou pažitkou.
Podobně se dají těstoviny z jednoho hrnce připravit i s jiným druhem zeleniny. Můžete použít třeba brokolici, baby špenát a podobně... A také maso. Nevěříte? Zkuste krémové těstoviny s kuřecím a žampiony anebo kudrnaté kuře, kde využijete pár balíčků čínských nudlí.