Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Je čas se rozmazlovat. Krevety s těstovinami zjemněnými máslem a parmazánem si vychutnejte s přáteli a sklenkou suchého bílého vína.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 200 ml bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 plátek másla
  • 1 trochu soli
  • 300 g krevet
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 lžička chilli
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Česnekové stroužky oloupejte a nakrájejte na plátky. V pánvi nechte rozehřát olej, přidejte krevety a česnek, osolte a restujte asi 3 minuty. Poté podlijte bílým vínem, které nechte odpařit a stáhněte z ohně. 

02.

V druhé pánvi nechte rozpustit máslo, do kterého dejte hotové scezené těstoviny, citronovou šťávu a parmazán, osolte a promíchejte. Na talíř urovnejte těstoviny, na ně položte krevety s česnekem a vše hustě posypte sušeným chilli kořením.

Načítám