Článek
Postup
01.
Celer, cibuli a česnek nasekejte najemno a zpěňte na olivovém oleji. V případě, že používáte čerstvou mrkev nebo mraženou baby karotku, nakrájejte ji na kolečka a orestujte spolu s nimi.
02.
Přidejte nasekané bylinky (dohromady asi 1 polévkovou lžíci) a restujte dále, dokud cibule nezačne zlátnout a mrkev se připékat.
03.
Pak vše zalijte vývarem a nechte pomalu dusit, dokud mrkev nezměkne a přebytečná tekutina se nevyvaří.
04.
Nakonec přidejte plechovku rajčat i se šťávou, fazole, a v případě, že budete používat sterilovanou baby karotku, přidejte ji v této fázi. Vše nechte prohřát a podávejte s těstovinami uvařenými podle návodu na obalu a posypané parmezánem.
Vyzkoušejte si vyrobit i domácí těstoviny. Že nemáte strojek? Nevadí, nebudete ho potřebovat.