Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Víte, že mrkev je ještě více zdravější po tepelné upravě? A proto vyzkoušejte naše těstoviny po italsku s mrkví, fazolemi a rajčaty. Nebudete litovat.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce čerstvých bylinek
  • 200 g sterilovaných rajčat
  • 4 lžíce fazolí v rajčatové omáčce
K podávání
  • 300 g penne
  • 1,5 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

Celer, cibuli a česnek nasekejte najemno a zpěňte na olivovém oleji. V případě, že používáte čerstvou mrkev nebo mraženou baby karotku, nakrájejte ji na kolečka a orestujte spolu s nimi.

02.

Přidejte nasekané bylinky (dohromady asi 1 polévkovou lžíci) a restujte dále, dokud cibule nezačne zlátnout a mrkev se připékat.

03.

Pak vše zalijte vývarem a nechte pomalu dusit, dokud mrkev nezměkne a přebytečná tekutina se nevyvaří.

04.

Nakonec přidejte plechovku rajčat i se šťávou, fazole, a v případě, že budete používat sterilovanou baby karotku, přidejte ji v této fázi. Vše nechte prohřát a podávejte s těstovinami uvařenými podle návodu na obalu a posypané parmezánem.

Vyzkoušejte si vyrobit i domácí těstoviny. Že nemáte strojek? Nevadí, nebudete ho potřebovat.

Související témata:

Načítám