Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 170 °C. Těstoviny dejte vařit do osolené vody na 9 minut tak, aby nebyly zcela hotové.
02.
Mezitím do mísy vložte špenát, ricottu, parmezán, sůl, pepř, bazalku a vejce a vše společně rozmixujte.
03.
Cibuli nakrájejte nahrubo, v pánvi rozehřejte olej a nechte ji na něm zesklovatět. Přidejte plátky česneku, oregano, nechte rozvonět a zalejte krájenými rajčaty. Vše asi 10 minut povařte (pokud bude třeba, doplňte trochu vody), osolte, opepřete a rozmixujte.
04.
Do pekáčku nalejte asi polovinu omáčky. Těstoviny slejte a vyskládejte je na ni. Každou mušli lžící naplňte špenátovou směsí, pokapejte zbytkem omáčky a poklaďte plátky mozzarelly. Dejte do trouby na 20 minut zapéct a je hotovo!