Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kromě čerstvého špenátu jsme do salátu dali rukolu, která má příjemně nahořklou a štiplavou chuť. Salát má pak větší říz a je chuťově zajímavější.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g těstovin
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1 balení čerstvé rukoly
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte je okapat. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na pánvi s troškou oleje i s nasekaným česnekem dosklovita.  

02.

Do těstovin vmíchejte špenát a rukolu. Ve zvláštní míse vyšlehejte smetanu do polotuha, přidejte zakysanou smetanu a hořčici a promíchejte se špenátem a těstovinami. Dosolte a posypte hrubě mletým barevným pepřem.

Načítám