Článek
Postup
01.
Těstoviny uvařte v hodně osolené vodě dle návodu na obalu. Nadrobno pokrájenou slaninu nechte vyškvařit, přidejte nasekané ořechy a společně trochu opečte.
VLAŠSKÉ OŘECHY DODAJÍ SLANÝM JÍDLŮM ŠMRNC
02.
Připravte zálivku z jemně nasekaného česneku, slunečnicového nebo olivového oleje, najemno nasekané cibule (stačí půlka nebo jedna menší) a citronové šťávy či vinného octa. Pro jemnější chuť můžete použít šalotku.
03.
Ještě horké těstoviny přelijte zálivkou a promíchejte se slaninou a ořechy. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a smíchejte s nadrobeným modrým sýrem, můžete použít klasickou nivu, která si s ořechy a slaninou perfektně rozumí, ale hodí se i hermelín, k němuž přidejte ještě další, tentokrát orestovanou, červenou cibuli.
Tip: Salát připravte z čerstvých těstovin, chuťově bude mnohem výraznější. Hanka ho nejraději dělá z domácích těstovin.
Přečtěte si i další snadné recepty a Hančin osobní příběh. Co na takový obrat říkáte?