Článek
Postup
01.
Drobnější těstoviny – třeba fussili, penne, gemelli apod. uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě na skus. Mezitím připravte zbylé suroviny: plátky nebo kousky slaniny opečte v pánvi dokřupava. Vejce, rajčátka a avokádo nakrájejte na kousky. Modrý sýr (gorgonzollu nebo pokud není po ruce, tak třeba nivu) rozdrobte na kousky. Kuřecí maso, pečené nebo vařené, rozeberte na kousky.
02.
Připravte si dresink. Smíchejte kefír nebo kyšku s majonézou, přidejte najemno nasekané bylinky, utřený česnek, jemně nasekanou šalotku a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
03.
Všechny ingredience spolu promíchejte, přidejte dresink a můžete podávat. Pokud si potrpíte na efektní servírování, nechte každého strávníka, ať si salát promíchá až v misce sám.
Jak zpracováváte pomlázková vejce vy? Máte raději vajíčkové pomazánky (třeba s kapary či s hořčicí a rukolou...) a saláty, nebo s nimi raději dál vaříte?