Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Salát uvařte z těstovin z tvrdé pšenice a poměr majonézy a jogurtu upravte podle svojí chuti a výživových potřeb.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g těstovin
  • 3 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 2 ks rajčat
  • 1 snítka čerstvé bazalky
  • 1 snítka listové petržele
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus a nechte okapat. Vejce uvařte natvrdo. Po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Bazalku a petrželku nasekejte. 

02.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, rajčata na kostičky. V hlubší míse promíchejte těstoviny, cibuli, rajčata, bazalku a petrželku, vše spojíme bílým jogurtem a majonézou, osolte, opepřete a nakonec lehce vmíchejte vejce.

Načítám