Článek
Postup
01.
Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus a nechte je vychladnout. Do hlubší mísy vložte olivový olej, vinný ocet, citronovou kůru, hořčici, nasekaný kopr, sůl a pepř a promíchejte s těstovinami.
02.
Nyní si připravte ztracené vejce. Do malé misky nalijte cca 1 dl octa, do kterého rozklepněte 1 celé vejce. V rendlíku přiveďte vodu k varu, roztočte ji dokola plochou měchačkou a vejce s octem opatrně nalijte do vzniklého víru. Pokud chcete mít žloutek tekutý, stačí vejce ve vodě ponechat tři až čtyři minuty než ztuhne bílek. Poté je vyjměte a uvařte stejně ostatní vejce.
03.
Připravené koprové těstoviny rozdělte na talíře, obložte kousky uzeného lososa, doplňte ztraceným vejcem, posypte pepřem a servírujte ozdobené snítkou kopru.