Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Těstoviny ochucené zálivkou z oleje, kopru a vinného octa skvěle doplní uzený losos a ztracené vejce. Uvařte ho tak, aby byl žloutek ještě tekutý.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g těstovin
  • 150 g uzeného lososa
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 4 ks vejce
  • 0,1 l octa 8%
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvého kopru
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus a nechte je vychladnout. Do hlubší mísy vložte olivový olej, vinný ocet, citronovou kůru, hořčici, nasekaný kopr, sůl a pepř a promíchejte s těstovinami. 

02.

Nyní si připravte ztracené vejce. Do malé misky nalijte cca 1 dl octa, do kterého rozklepněte 1 celé vejce. V rendlíku přiveďte vodu k varu, roztočte ji dokola plochou měchačkou a vejce s octem opatrně nalijte do vzniklého víru. Pokud chcete mít žloutek tekutý, stačí vejce ve vodě ponechat tři až čtyři minuty než ztuhne bílek. Poté je vyjměte a uvařte stejně ostatní vejce. 

03.

Připravené koprové těstoviny rozdělte na talíře, obložte kousky uzeného lososa, doplňte ztraceným vejcem, posypte pepřem a servírujte ozdobené snítkou kopru. 

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 032,76 kJ
Bílkoviny22,11 g
Tuky20,79 g
Sacharidy51,24 g
Sůl3,28 g
SAFA4,54 g
Vláknina2,48 g
Cukry5,71 g

Načítám