Článek
Postup
01.
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu na skus, slijte a nechte vychladnout. Pokud se bojíte, že se slepí, vmíchejte trochu olivového oleje nebo nálevu z tuňáka.
02.
Cherry rajčátka, okurku a červenou cibuli pokrájejte na velikost sousta. Vejce uvařte natvrdo a také nakrájejte. Kukuřici slijte nebo rozmrazte – podle toho, jakou používáte. Olivy rozpulte a sýr nadrobte.

Část vajec nebo zeleniny můžete nechat na ozdobu a vydávat tak tohle jídlo za trochu vznešenější záležitost...Foto: Autorka
03.
Na dresink smíchejte jogurt s majonézou a hořčicí. Podle chuti přidejte sůl, čerstvě mletý pepř a citronovou šťávu. Pokud používáte tuňáka v oleji (na dané množství těstovin dejte jednu velkou nebo dvě malé plechovky), majonézu s jogurtem klidně vynechte.

Zeleninu, sýr i další pochutiny volte hlavně podle toho, co máte zrovna doma: těstovinový salát je skvělá příležitost ke spotřebování zbytkůFoto: Autorka
04.
Teď už jen vše smíchejte, dochuťte a můžete podávat! Salát je nicméně nejlepší, když se trochu rozleží.
Tip
Zeleninu a sýry obměňte dle toho, co máte zrovna doma. Místo tuňáka můžete dát zbytky různých uzenin, pečeného masa nebo třeba uzenou rybu, prostě téměř cokoli, co vás napadne. Salát je navíc skvělý i z rýže, jen pak vyměňte hořčici za sójovou omáčku.
Patří těstovinový salát k jídlům, která jste původně dělali jako jídlo ze zbytků, ale nakonec už je připravujete naprosto cíleně? Podobně jsou na tom bramborové placky se sýrem a krémová bramborová polévka ze zbylých brambor či kaše!