Článek
Postup
01.
Mrkev a červenou řepu nakrájejte na slabé plátky, fenykl na nudličky. Cuketu podélně překrojte a nakrájejte na centimetrová půlkolečka.
02.
Zeleninu kromě červené řepy (aby neobarvila zbytek zeleniny) v míse promíchejte s olejem, solí, pepřem, římským kmínem a tymiánem. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.
03.
Červenou řepu promíchejte zvlášť s pár kapkami oleje a špetkou soli a rozprostřete na plech vedle zbytku zeleniny. Vložte do trouby a pečte na 200 °C asi 20 minut do změknutí.
POCHUTNEJTE SI ZDRAVĚ
04.
Těstoviny uvařte al dente (tedy na skus), sceďte a nechte okapat. Přendejte do mísy, přilijte 2 lžíce olivového oleje a balzamikového octa. Promíchejte se zeleninou a naservírujte na talíř.
05.
Posypejte nasucho opraženými slunečnicovými semínky a nadrobno pokrájeným sýrem.
Že není těstovin nikdy dost? Pak nepřehlédněte výběr 50 vynikajících těstovinových receptů, mezi nimiž nechybí inspirace z Asie, praktické tipy na zužitkování zbylých vařených těstovin anebo těstoviny nasladko.