Článek
Postup
01.
Kuřecí čtvrtky očistěte, vložte do pekáčku, osolte, poklaďte lístky rozmarýnu a asi 50 g másla nakrájeného na tenké plátky, podlijte asi 1 dl vody a dejte péct při 180 stupních Celsia na asi 35 minut, až je kuře zlatavé.
02.
Mezitím si připravte salát. Těstoviny dejte vařit do 1 litru osolené vroucí vody spolu s 1 lžící olivového oleje, uvařené jsou podle výrobce zhruba za 10–12 minut. Černé houby zalijte vroucí vodou, aby byly úplně ponořené, a nechte je změknout.
03.
Na pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a osmahněte na něm dozlatova nakrájenou cibuli. Přisypte zeleninovou směs, chilli papričku nebo nálev z nich a snítku nasekaného rozmarýnu a asi 10 minut restujte, až je zelenina měkká.
04.
Přidejte nakrájené černé houby a nechte je prohřát. Vše promíchejte s uvařenými těstovinami a do horké, ale z plamene už odstavené pánve přidejte zbytek másla, které nechte jen rozpustit. Kuřecí maso můžete z kostí buď obrat, nakrájet na menší kousky a přimíchat do salátu, nebo můžete pečená stehna podávat vcelku.
Pokud vám mražená zelenina příliš nevoní, zkuste těstovinový salát se sušenými rajčaty.