Článek
Postup
01.
Hladkou mouku prosejte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Přidejte špetku soli, lžíci oleje a trochu vody. Vidličkou promíchávejte mouku od středu do tekutiny a podle potřeby dolévejte vodu – na uvedené množství je jí potřeba 150 až 200 ml, záleží na savosti mouky. Když je hotová „drobenka“, propracujte těsto ještě rukama, dokud nevznikne dokonale hladká, elastická hmota.
02.
Na lehce pomoučeném válu těsto rozválejte na asi 2 mm silný plát a skleničkou z něj vykrájejte kruhy. Doprostřed dejte vždy pár bobulí lesního ovoce, přiklopte a okraje slepte mokrými prsty. Máte-li tvořítko na taštičky, budete to mít ještě rychleji. Taštičky po částech zavařujte v osolené vodě, trvá to asi čtyři minuty. Podávejte s bílým jogurtem, trochou čerstvého ovoce, případně i přepuštěným máslem a moučkovým cukrem.
Tip: V jogurtu rozmačkejte hrst čerstvého ovoce a barevnou studenou omáčkou přelijte horké taštičky.
Máte taštičky rádi? Zkoušeli jste je i s čerstvým ovocem?