Hlavní obsah
3,0
(17)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Další česká zelenina, která je v plné formě v každém ročním období, je růžičková kapusta. Dejte jí šanci třeba v luxusním salátu!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené cibule
  • 500 g sladkých brambor
  • 600 g kapustiček
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 70 g pekanových ořechů
  • 80 g sušených brusinek
  • 100 g sýru s modrou plísní
Článek

Postup

01.

Troubu rozehřejte na 180 °C. Cibuli nakrájejte na proužky, batáty oloupejte a nakrájejte na kostky, kapustičky očistěte od vrchních lístků, dolních částí košťálků a rozpulte.

02.

Vše smíchejte s olejem, solí, skořicí, římským kmínem, tymiánem a čerstvě mletým pepřem. Pečte asi půl hodiny doměkka. Během pečení jednou promíchejte.

03.

Ještě horkou zeleninu smíchejte s ořechy, brusinkami, kostičkami nivy a podávejte samostatně nebo jako luxusní přílohu k masu.

Batáty jsou mnohem zdravější (a dietnější!) než klasické brambory. Jestli nevíte, co z nich vařit, inspirujte se dalšími 3 recepty ze sladkých brambor.

Související témata:

Načítám