Článek
Postup
01.
Nové brambory omyjte a uvařte v osolené vodě doměkka, trvá to asi 15 minut varu. Vybírejte spíš menší brambůrky – budou v salátu hezčí a navíc jsou rychleji uvařené.
02.
Zatím připravte zálivku. Do malé zavařovací skleničky dejte všechny ingredience, skleničku zavíčkujte a pořádně protřepejte, až se suroviny spojí a cukr rozpustí.
03.
Červenou cibuli nakrájejte na čtvrtkolečka a rozeberte na jednotlivé proužky. Listový salát propláchněte ve studené vodě, aby se osvěžil, a nechte oschnout. Větší listy podle potřeby natrhejte. Pažitku nasekejte nadrobno. Sýr nadrobte na kousky – použijte gorgonzolu, rokfór nebo nivu.
04.
Uvařené brambory sceďte a nakrájejte podle potřeby na poloviny až čtvrtiny. Promíchejte je s cibulí a listovým salátem a nakonec i s připravenou zálivkou.
05.
Salát rozdělte do talířů, navrch rozložte modrý sýr a posypejte pažitkou. Podávejte s čerstvým chlebem nebo jako přílohu k masu. Víte, jaké je nejlepší maso na grilování?
Zaujal vás lehký bramborový salát, který vás osvěží v letních dnech? Vyzkoušejte teplý salát z brambor s olivovým olejem a pistáciemi. Také on je skvělý samotný i ke grilovanému masu!