Článek
Postup
01.
Brambory už při nákupu vybírejte jen malé. Očistěte je a uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka, mezitím se pusťte do přípravy zbytku salátu. Maso z makrely rozeberte na kousky a důkladně kontrolujte, aby v něm nezůstaly kosti. Rukolu opláchněte a nechte osušit, jinak na ní nebude držet zálivka.
02.
Olivový olej smíchejte s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, do zálivky můžete přidat i jemně nasekané bylinky (hodí se třeba oregano, řeřicha, pažitka, kerblík nebo saturejka).
03.
Na talíře rozdělte rukolu smíchanou s polovinou zálivky, na ni rozdělte makrelu a přepůlené ještě horké nové brambory. Jejich slupka je velmi tenká, takže je vůbec není potřeba loupat. Pokapejte zbytkem zálivky, poprašte čerstvě mletým pepřem a můžete podávat.
Tip
Jako alternativní zálivku můžete použít 100 g zakysané smetany smíchané se 2 lžicemi strouhaného křenu a trochou citronové šťávy.
Také milujete uzenou makrelu?